قیمت نفت در معاملات پرتلاطم روز جمعه افزایش یافت و این در حالی است که قیمت نفت پس از اعلام برنامه کشورها برای آزادسازی نفت خام از ذخایر استراتژیک خود، در مسیر دومین سقوط هفتگی خود باقی ماند.
مدیر پیشین طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: خودروسازان وظیفه داشتند که 30 درصد تولیدات را به سمت سیانجی ببرند اما این کار را نکردهاند زیرا وقتی صف طولانی خرید خودروی بنزینی با هر کیفیتی وجود دارد، اجباری برای خود نمیبینند که صنعت را جلو ببرند و هیچ بازدارندهای هم ندارند.
خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک گفت: کل ظرفیت مازاد نفت خاورمیانه نمی تواند کسری ناشی از تحریم نفتی روسیه را جبران کند چه برسد به ایران؛ به همین دلیل تحریم نفت و گاز روسیه از سوی اروپا شدنی نیست.
در حال حاضر تحریم های روسیه اثرات متفاوتی را بر بازار محصولات پتروشیمی گذاشته و مساله برجام و وضع عوارض برای محصولات خام پتروشیمی معادلات جدیدی را برای این گروه ترسیم کرده است.
جهان دوباره در چنگال شوک قیمت نفت گرفتار شده است. تنها در چند ماه، قیمت هر بشکه نفت خام از ۶۵ دلار به بیش از ۱۳۰ دلار رسیده که این امر باعث افزایش هزینههای سوخت، فشار تورمی و فشار بر مصرفکنندگان شده است. حتی پیش از جنگ روسیه و اوکراین نیز قیمتها به دلیل افزایش تقاضا و رشد محدود عرضه به سرعت در حال افزایش بود.
هفتهای که در نخستین روزش نفت ۱۳۹ دلاری را برای اولین بار در ۱۴ سال گذشته شاهد بودیم، قیمتها حدود ۵درصد کاهش یافت. این در حالی است که بهای طلای سیاه در هفته پیش از آن بیش از ۲۰درصد رشد کرده بود. نوسانات بازار نفت در شدیدترین حالت خود قرار دارد و این نشانه نااطمینانی عظیمی است که در مورد جنگ روسیه و اوکراین، تحریمهای اعمال شده بر نفت و اقتصاد ...
از روز جمعه و با اعلام توقف در مذاکرات وین، نگرانیها نسبت به دورنمای مذاکرات هستهای ایران افزایش پیدا کرده است. حالا به نظر میرسد همزمانی این اتفاق با تحریم نفت روسیه و پافشاری اوپکپلاس برای ایستادگی روی تصمیمش، نرخ نفت را به پیشبینیهای نزدیکتر کرده است.
جریان بازگشت پول های نفتی به کشور شدت یافته و این موضوعی است که هشدار فعالان اقتصادی را در مورد عدم ارزپاشی و لزوم توجه بیش از پیش به توسعه صادرات غیرنفتی در پی داشته است.
با توجه به افزایش چشمگیر درآمدهای نفتی و ذخایر ارزی کشور، کارشناسان نسبت به بروز پدیده صنعتزدایی از اقتصاد و وابستگی بیشتر اقتصاد به نفت هشدار میدهند.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: برآورد کپلر این است که ایران میتواند طی سه ماه روزانه ۱ میلیون بشکه و جمعا روزانه ۱،۳ میلیون بشکه طی ۶-۷ ماه به تولید نفتخام خود اضافه کند. این تقریبا معادل ۱,۵ میلیون بشکهای است که به احتمال زیاد از روسیه از دست خواهیم داد، نکته دیگر این است که نفتخام روسیه به نام اورالس مشخصات فنی و شباهت زیادی با نفت خام ایران ...
یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنشهای سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.
با وجود اینکه پیشبینیها حاکی از ایجاد مشکل و بحران به علت سرمای زمستان بود، اما ۴ اقدام اساسی موجب عبور از سرمای بدون سابقه زمستان امسال، بدون قطعی برق و گاز شد.
میزان تولید نفت ایران در سال 99 روزانه کمتر 2 میلیون بشکه بوده است، درحالی که طبق صورت مالی شرکت ملی نفت برنامهریزی با هدف تولید 3 میلیون بشکه در روز تدوین شده بود.
سازمان اوپک طی 60 سال گذشته سلطان بلا منازع بازار جهانی نفت بوده و همواره اراده کشورهای عضو آن بیشترین تأثیر را بر اقتصاد انرژی جهان داشته، اما نقش مجمع صادرکنندگان گاز از این پس پر رنگتر خواهد شد.
کارشناس حوزه انرژی گفت: باید آزادانه بازارهای مختلف شناسایی شوند، ما بازارهای خوبی در کره و ژاپن، آسیای شرقی و و اروپا داریم که باید بتوانیم آنها را بازگردانیم و نفت را به طور متنوع بفروشیم، محدود شدن به یک یا چند کشور خاص و انحصاری کردن کار خطرناکی است.
رئیس انجمن سازندگاه تجهیزات صنعت نفت درباره امضای تفاهمنامه با چین و روسیه و تاثیر آن بر سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: هنوز مشخص نیست این تفاهمنامه به چه صورت است. ما ابهامات مربوط به آنها را در نامهای به مقام معظم رهبری نیز اعلام کردهایم، اگر سازنده داخلی در اجرایی شدن تفاهمنامههای یاد شده نقش نداشته باشد فاجعه خواهد بود.